مبانی نظری در مورد طرحواره

مبانی نظری در مورد طرحواره
نوع فایل
word
حجم فایل
نویسنده
دسته بندی
5,900 تومان

شرح مختصر:

مبانی نظری در مورد طرحواره

دانشجویان ارجمند و کاربران گرامی محتوای این فایل شامل مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد طرحواره می باشد که در قالب فایل ورد با قابلیت ویرایش در حجم ۱۸ صفحه تهیه و تدوین گردیده است. در صورت تمایل می توانید این فایل ارزشمند را از فروشگاه سایت خریداری و دانلود نمایید. پس از اتمام فرایند خرید لینک دانلود قابل مشاهده و دانلود میباشد و یک لینک دانلود هم به ایمیل شما ارسال خواهد شد. پس در هنگام خرید در نوشتن ایمیل خود دقت کامل را نمایید تا در دریافت فایل با مشکل مواجه نشوید. در زیر قسمتهایی از متن فایل را مشاهده میکنید.

چکیده محتوای فایل:

مبانی نظری طرحواره

کلمه ی طرحواره به عنوان ساختار، قالب یا چارچوب تعریف می شود .

واژه ی طرحواره در روانشناسی و به طور گسترده تر در حوزه ی شناختی به صورت قالبی در نظر گرفته می شود که بر اساس واقعیت یا تجربه شکل می گیرد تا به افراد کمک کند تجارب خود را تبیین کنند.

علاوه بر این ادراک از طریق طرحواره واسط بندی می شود. و پاسخ های افراد نیز توسط طرحواره جهت پیدا می کند .

طرحواره بازنمایی انتزاعی خصوصیات متمایز کننده یک واقعه ، یا به عبارت دیگر، طرح کلی از عناصر برجسته یک واقعه می باشد .

در بافت روان درمانی طرحواره به عنوان هر اصل سازمان دهنده کلی در نظر گرفته می شود که برای درک تجارب زندگی فرد ضروری است این طرحواره ها در اوایل زندگی شکل می گیرند.

به حرکت خود ادامه میدهند و خودشان را به تجارب بعدی زندگی تحمیل می کنند. حتی اگر هیچ گونه کاربردی نداشته باشند (یانگ ،کلوستو و ویشاء،۱۳۸۶).

به طور کلی طرحواره تحت عنوان یک انتزاع اولیه و یک پیش طرح از مفهومی پیچیده توصیف شده است که از تجارب پیشین بوجود آمده و سازماندهی اطلاعات آینده را هدایت می کند (ثرندایک و هایس ۱۹۷۹؛به نقل از تیم،۲۰۱۰).

تداوم طرحوار

 طرحوارهای ناسازگار اولیه برای بسیاری از بیماران بنیاد خود پندارۀ آن ها محسوب می شوند.طرحواره های ناسازگار اولیه، مرکز سازماندهی شخصیت بشمار می روند .تداوم طرحوار هابه فرایند ی اشاره دارد که از طریق ان طرحواره های ناسازگار اولیه تقویت می شوند.

این فرآیندها به دودسته تقسیم می شوند:۱) تحریف های شناختی۲) الگوهای رفتاری خود آسیب رسان. درسطح شناختی، تداوم طرحواره ها معمولا با برجسته سازی واغراق دراطلاعات همخوان باطرحواره ونفی یاکمینه سازی اطلاعات مخالف با طرحواره صورت می گیرد. هنگامی که درمانگر تلاش می کند طرحواره ها را مورد چالش قراردهد یاآنها رازیر سوال ببرد، اغلب با مقاومت بیماران روبرومی شود.

بیماراغلب تلاش های فعالانه ای انجام می دهد تابه درمانگر ثابت کند که طرحواره های اوبا واقعیت تطابق دارند. برای اینکه طرحواره ها سالم بمانند اطلاعات باید تحریف شوند. درسطح رفتاری، تداوم طرحواره هااز طریق الگوی رفتاری خود آسیب رسان به دست می آید.

این الگوهای رفتاری طرحواره خاست ممکن است درمحیط اولیه خانوادگی انطباق وکار آمد بوده باشند.به مرور زمان وخارج از محیط خانواده این رفتارهااغلب خود آسیب رسان می شوند ونهایتا طرحوارۀ بیمار را تقویت می کنند….

مطالعه بیشتر