روش تحقیق نظری در علوم اجتماعی ترزال بیکر بصورت خلاصه

روش تحقیق نظری در علوم اجتماعی ترزال بیکر بصورت خلاصه
نوع فایل
pdf
حجم فایل
نویسنده
دسته بندی
5,900 تومان

توضیحات فایل:

دانشجویان و کاربران گرامی،محتوای این فایل شامل خلاصه کتاب روش تحقیق نظری در علوم اجتماعی تالیف ترزال بیکر ترجمه هوشنگ نایبی منبع رشته علوم اجتماعی پیام نور با فرمت pdf در ۵۲ صفحه بهمراه ۲۳۰ عدد نمونه سوالات روش تحقیق با پاسخنامه میباشد که پس از پرداخت آنلاین ،می توانید این محصول را دانلود و دریافت نمائید.

خلاصه کتاب روش تحقیق نظری در علوم اجتماعی

تالیف ترزال بیکر ترجمه هوشنگ نایبی

منبع رشته علوم اجتماعی پیام نور

و ۲۳۰ عدد نمونه سوالات روش تحقیق با پاسخنامه

معرفی کتاب روش تحقیق نظری در علوم اجتماعی

«روش تحقیق نظری در علوم اجتماعی» نوشته ترز ال. بیکر، ترجمه و اقتباس از دکتر هوشنگ نایبی (۱۳۳۹)، برای دانشجویان دوره کارشناسی در رشته های علوم اجتماعی و انسانی تنظیم شده‌است. سه بخش اول کتاب برای درس سه واحدی روش تحقیق نظری است و بخش آخر برای روش تحقیق عملی و مطالعه آزاد می‌تواند سودمند باشد.

این کتاب حاصل سال‌ها تدریس روش تحقیق، تجربه انجام تحقیقات اجتماعی متعدد و تبادل نظر با اساتید و محققان اجتماعی و سود جستن از توصیه‌های آن‌هاست. از مهم‌ترین ویژگی‌های این کتاب تلفیق تشریح روش‌ها و فنون تحقیق با نمونه و مثال‌های فراوانی از تحقیقات سایر پژوهندگان است.همان‌گونه که بیکر خود در «دیباچه» کتابش تأکید می‌کند، «مطالعه دقیق شیوه پیشبرد تحقیقات و یافته‌های آن‌ها همانا کلید درک روش و فنون تحقیق اجتماعی … است»، ارائه مثال در مورد هر روش و شیوه تحقیق، تشریح روش‌های تحقیق را از حالت انتزاعی و خشک و بی‌روح بیرون آورده، خواننده را در جریان عمل تحقیقات گوناگون قرار می‌دهد و بدین‌سان او با ملاحظه تحقیقات پژوهشگران به نحو بهتری با پیچیدگی و نحوه کار تحقیق آشنا شده، در انجام تحقیق اجتماعی تبحر می‌یابد.

کتاب به چهار بخش هم‌بسته تقسیم شده است.

بخش اول به معرفی مبانی تحقیق اجتماعی اختصاص دارد:

روش‌های اصلی تحقیق اجتماعی، شماری از تحقیقات کلاسیک و ویژگی‌های تحقیق علمی اجتماعی.

در بخش دوم طرح تحقیق مطرح می‌شود: اجزای طرح تحقیق، نحوه تحقیق‌پذیر کردن موضوعات، مفاهیم و عملیاتی کردن و سنجش آن‌ها، مقیاس‌ها و شاخص‌های اجتماعی، نحوه انتخاب موردها (افراد) تحقیق و نمونه‌گیری.

بخش سوم به تشریح مبسوط روش‌های تحقیق پیمایشی و تحلیل داده‌های موجود (تحلیل محتوا، …) اختصاص دارد.

در بخش چهارم تحلیل داده‌ها به میان می‌آید: دسته‌بندی و تنظیم داده‌ها، پردازش کامپیوتری، تحلیل جداول یک متغیره، دو متغیره و چند متغیره.

مطالعه بیشتر