جزوه روش تحقیق در علوم اجتماعی

جزوه روش تحقیق در علوم اجتماعی
نوع فایل
pdf
حجم فایل
نویسنده
دسته بندی
5,900 تومان

توضیحات فایل:

جزوه روش تحقیق در علوم اجتماعی

درس روش تحقیق از دروس مهم برای رشته علوم اجتماعی است و در آزمون‌های دکتری و کارشناسی ارشد این رشته از آن سؤالاتی مطرح می‌شود.در این پست جزوه روش تحقیق در علوم اجتماعی در ۸۳ صفحه در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.

روش تحقیق علوم اجتماعی

روش تحقیق در علوم انسانی جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است. پیچیدگی روابط و تعاملات انسانی و چند بعدی بودن مسائل و پدیده‌های اجتماعی موجب شده‌اند تا روش تحقیق در علوم اجتماعی مورد اهمیت واقع شود. در این نوشته روش تحقیق علوم اجتماعی به طور مختصر معرفی می‌گردد.

روش تحقیق

روش تحقیق علمی است که به بررسی روش‌­های طراحی تحقیقات و شیوه­‌های تجزیه و تحلیل داده­‌ها می‌پردازد.روش تحقیق با نحوه شناخت ما از موضوع مرتبط است. به منظور انجام تحقیقات علمی، باید نسبت به موضوع موردمطالعه شناخت علمی داشته باشیم و از روش­‌های تحقیق علمی استفاده کنیم تا بر دانش موجود افزوده شود و نتایج تحقیق دارای اعتبار باشند.اولین گام در انجام هر تحقیق انتخاب موضوع و سپس انتخاب عنوان تحقیق است. پس از مطالعه و بررسی تحقیقات و تجارب پیشین درباره موضوع موردنظر می‌­توان عنوان و موضوعی دقیق برای تحقیق انتخاب کرد.

مرحله بعد انتخاب روش تحقیق است که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ بنابراین باید با انواع روش‌­های تحقیق و نقاط ضعف و قوت آن­ها برای استفاده در موقعیت­‌های مختلف و متناسب با موضوع تحقیق آشنا بود.برای انتخاب روش تحقیق مناسب ابتدا سؤال تحقیق را که نقطه آغاز تحقیق است، مشخص می‌کنیم.سپس فرضیه‌­های تحقیق که همان پاسخ‌­های احتمالی برای سؤال تحقیق هستند، تعیین می‌­شوند. این فرضیات در طول انجام تحقیق اثبات یا رد می‌­شوند.با مشخص شدن طرح کلی تحقیق و مطالعه تجارب محققان در زمینه موردنظر می‌­توان روش مناسب برای تحقیق را انتخاب نمود. سپس با توجه به روش انتخاب‌شده، به جمع‌آوری داده­‌ها پرداخته، آن­ها را تجزیه و تحلیل می­‌کنیم و سپس به تفسیر و ارائه نتایج حاصل از تحقیق می‌­پردازیم.

جزوه روش تحقیق در علوم اجتماعی

مراحل اصلی تحقیق:

– انتخاب موضوع
– بررسی تحقیقات و تجربیات مرتبط با موضوع موردنظر
– مشخص کردن سؤال تحقیق و توسعه فرضیه‌های تحقیق
– تعیین روش یا طرح تحقیق متناسب با موضوع موردبررسی
– جمع‌آوری داده‌­ها
– تجزیه و تحلیل و تفسیر نتایج
– ارائه نتایج

مطالعه بیشتر