دانلود جزوه درس فیزیوپاتولوژی دستگاه تنفس دکتر مزدوریان

دانلود جزوه درس فیزیوپاتولوژی دستگاه تنفس دکتر مزدوریان
نوع فایل
pdf
حجم فایل
3mb
نویسنده
90,000 تومان 7,700 تومان

توضیحات فایل:

دانلود جزوه درس فیزیوپاتولوژی دستگاه تنفس دکتر مزدوریان

دانشجویان ارجمند و کاربران گرامی محتوای این فایل شامل دانلود جزوه درس فیزیوپاتولوژی دستگاه تنفس دکتر مزدوریان در قالب فایل pdf و در ۲۶ صفحه شامل مباحث زیر تهیه شده و آماده دانلود شده است. در صورت تمایل می توانید این فایل ارزشمند را از فروشگاه سایت خریداری و دانلود نمایید. پس از اتمام فرایند خرید لینک دانلود قابل مشاهده و دانلود میباشد و یک لینک دانلود هم به ایمیل شما ارسال خواهد شد که به مدت یک هفته در ایمیل شما فعال خواهد ماند. پس در هنگام خرید در نوشتن ایمیل خود دقت کامل را نمایید تا در دریافت فایل با مشکل مواجه نشوید.

فهرست مباحث جزوه:

۱- مروری بر آناتومی و فیزیولوژی دستگاه تنفسی

۲- پنومونی

۳- فیزیوپاتولوژی تنفس ARDS

۴- برونشکتازی

دانلود جزوه درس فیزیوپاتولوژی دستگاه تنفس دکتر مزدوریان

دستگاه تنفسی یک سامانه زیست‌شناختی است که وظیفهٔ آن تأمین اکسیژن برای سلول‌های بدن و دفع دی‌اکسید کربن حاصل از سوخت‌وساز است. تمام جانداران پرسلولی به نوعی دستگاه تنفسی دارند که در جانداران ساکن آب، محل تبادل گازها را آبشش و در پستانداران و پرندگان، شش می‌نامند. در جانورانی مانند کرم خاکی تنفس از نوع تنفس پوستی، و در حشرات، دستگاه تنفس از نوع تنفس نایدیسی است.

اعضای این دستگاه عبارتند از: بینی، حلق حنجره، نای (تراشه)، ریه‌ها (شش‌ها).

بینی: بینی خارجی از استخوان‌ها و غضروف‌ها تشکیل شده‌ است. حفره‌های بینی از مخاط و عروق خونی پوشیده شده‌اند که هوا را قبل از رسیدن به ریه‌ها گرم و مرطوب می‌کنند و با کمک موها و مژک‌ها گرد و غبار آن را می‌گیرند.

نای: لوله تنفسی که پس از حنجره قرار گرفته نای است. ساختمان نای از غضروف‌هایی به شکل حلقه ناقص (C) تشکیل شده‌ است. نای ۱۲–۱۰ سانتی‌متر طول دارد و قطر داخلی آن ۲–۱/۵ سانتی‌متر است. این لوله از محاذات (مقابل و روبرو) ششمین مهره گردن به سمت پایین می‌آید و بعد به دو شاخه راست و چپ تقسیم می‌شود که این شاخه‌ها نایژه نامیده می‌شود.

نایژه راست ۲/۵ سانتی‌متر طول دارد و وارد شش راست می‌شود. نایژه چپ ۵ سانتی‌متر طول دارد و وارد ریه چپ می‌شود. نایژه‌ها در داخل ریه‌ها به شاخه‌های کوچکتری به نام نایژک تقسیم می‌شوند. داخل نای و نایژه‌ها سلول‌های مژکدار وجود دارند که با حرکت خود به سمت دهان، ذرات موجود در هوا را بیرون می‌رانند و مانع رسیدن آن‌ها به ریه‌ها می‌شوند.

مطالعه بیشتر