جزوه درس اندیشه اسلامی ۱ دانشگاه صنعتی شریف

جزوه درس اندیشه اسلامی ۱ دانشگاه صنعتی شریف
نوع فایل
ppt
حجم فایل
نویسنده
دسته بندی
80,000 تومان 6,900 تومان

توضیحات فایل:

جزوه درس اندیشه اسلامی ۱ دانشگاه صنعتی شریف

دانشجویان ارجمند و کاربران گرامی محتوای این فایل شامل اسلایدهای جزوه درس اندیشه اسلامی ۱ دانشگاه صنعتی شریف می باشد که با فرمت پاورپوینت – ppt در ۱۰۳ اسلاید قابل ویرایش تهیه و تدوین گردیده است. در صورت تمایل می توانید این فایل ارزشمند را از فروشگاه سایت خریداری و دانلود نمایید. پس از اتمام فرایند خرید لینک دانلود قابل مشاهده و دانلود میباشد و یک لینک دانلود هم به ایمیل شما ارسال خواهد شد که به مدت یک هفته در ایمیل شما فعال خواهد ماند. پس در هنگام خرید در نوشتن ایمیل خود دقت کامل را نمایید تا در دریافت فایل با مشکل مواجه نشوید. در زیر قسمتهایی از متن فایل را مشاهده میکنید.

جزوه درس اندیشه اسلامی ۱ دانشگاه صنعتی شریف

بخشی از متن:

ضرورت خود شناسی

۱- خودشناسی سفارش دین است.

یا ایّها الذین ءامنوا علیکم انفسکم لا یَضُرّکم مَن ضَلّ إذا اهتدیتم إلی الله مرجعُکم جمیعاً فیُنبّئکم بما کنتم تعملون (مائده/۱۰۵)

۲- پیش در آمد جهان شناسی است.

۳- مقدمه خداشناسی است.

۴- مقدمه کمال انسانی است.

۵- حلال مشکلات انسان (نجات از خودفراموشی) است.

فهم حقیقت واقعی خود، رابطه خود با خدا، موقعیت خود در نظام هستی، تأثیر زندگی دنیوی در آخرت، نقش اخلاق نیکو در رابطه با دیگران، سهم ثروت در کیفیت زندگی و نقش مصیبت ها و خوشی ها در زندگی حلال بسیاری از مشکلات است.

خود شناسی از دیدگاه اسلام

خودشناسى به معنى این است که انسان مقام واقعى خــویش را  درعالم وجود درک کند؛ بداند خاکى محض نیست، پرتوى روح الهى در او هست؛ بداند که در معرفت مى‏تواند بر فرشتـــــگان پیشى بگیرد؛ بداند که او آزاد و مختار و مسئول خویشتــــــن و مسئول افراد دیگر و مسئــول آباد کــردن جهــان و بهتر کردن جهان است ؛ بداند که او امانتدار الهى است؛ بداند که بر حسب تصادف برترى نیافته است تا استبداد بورزد و همـــه چیــز را براى شخص خود تصاحب کند و مسئــولیت و تکلیـــــفى براى خویشتن قائل نباشد.

خود فراموشی (الیناسیون)       

-تعاریف مختلف از خود فراموشی:

-خودش خودش نباشد

-خودش بر تصویر ذهنی از خودش منطبق نباشد

-انسان چیزی نباشد که می خواست بشود

-انسان چیزی نباشد که می تواند باشد (تعریف قابل قبول)

علل از خودفراموشی از دیدگاه اندیشمندان:

اندیشمندان مسلمان، اسپینوزا، ماکس وبر، مارکس، مکتب فرانکفورت، هایدگر، هگل

اسپینوزا (۱۶۷۷) : یکی از بزرگ‌ترین خردگرایان فلسفه قرن هفدهم و زمینه ساز ظهور نقد مذهبی و همچنین فیلسوف عصر روشنگری در قرن هجدهم به شمار می‌رود. او به عنوان یک موحد و خداشناس دوگانه انگاری در انسان را نمی پذیرفت.

ماکس وبر (۱۹۲۰) (جامعه شناس و اقتصاد دان آلمانی) مطالعه جامعه‌شناسی دینی به قول وبر صرفاً یک مرحله از آزادی انسان غربی از جادوگری و افسانه‌گرایی را توسعه بخشید و افسون‌زدایی از جهان را به عنوان یک جنبه مهم فرهنگ غرب به وجود آورد.

هگل (۱۸۳۱): هگل ترس را منشا خدا باوری می داند و معتقد است ترس باعث شده است که خدایان و بردگان شکل بگیرد. ترس مبتنی بر اندیشه‌ی تقابل و جدایی است و تا زمانی که آدمی خود را جدا و بیگانه از طبیعت، بشر و خدا بینگارد، ترس زایل نمی‌شود و به‌ طور کامل از آدمی دست نمی‌کشد. تصور دیرپای این جدایی همواره ریشه‌ی اساسیِ از خود بیگانگی و سر بر آستان دیگری ساییدن‌های آدمی است.

پاورپوینت درس اندیشه اسلامی ۱ شامل:

فصل اول: خودشناسی

فصل دوم: ایمان

فصل سوم: توحید

مطالعه بیشتر