کتاب راهنمای پرورش شتر مرغ pdf

کتاب راهنمای پرورش شتر مرغ pdf
نوع فایل
pdf
حجم فایل
نویسنده
دسته بندی
۴,۵۰۰ تومان
افزودن به سبد خرید

توضیحات فایل

دانلود کتاب راهنمای پرورش شتر مرغ با فرمت pdf در ۲۷۸ صفحه (راهنمای کامل پرورش شترمرغ)

این کتاب آموزشی به زبان فارسی در زمینه پرورش شترمرغ می باشد که یکی از جامع ترین منابع آموزشی در زمینه پرورش و تکثیر شترمرغ به زبان فارسی می باشد.

فهرست مطالب دانلود کتاب راهنمای پرورش شترمرغ :

فصل اول – تاریخچه پرورش شترمرغ

شروع پرورش شترمرغ در جهان
تاریخچه پرورش شترمرغ در ایران

فصل دوم – انواع نژادها

طبقه بندی جانورشناسی
زیر گونه های شترمرغ
نژادهای تجاری و پرورشی
نژاد گردن قرمز
نژاد گردن آبی
نژاد گردن سیاه

فصل سوم – آناتومی و فیزیولوژی بدن شترمرغ

خصوصیات عمومی
آناتومی اندام ها
سیستم پوششی
سیستم عضلانی
سیستم اسکلتی
دستگاه گوارش
مری
پیش معده
سنگدان
روده کوچک
سکوم
روده بزرگ (راست روده)
کلوآک
کبد
دستگاه تنفس
دستگاه گردش خون
دستگاه تولید مثل
بینائی
دستگاه شنوائی
سیستم عصبی

فصل چهارم – رفتارشناسی

اهمیت رفتارشناسی
رفتارهای فردی شترمرغ
تغذیه
آشامیدن
حرکت
ایستادن
رفتارهای خوشایند
رسیدگی به پر و بال
حمام کردن در شن و یا آب
رفتارهای ناخوشایند
رفتارهای تهاجمی
پرکندن با منقار
نوک زدن
دفع ادرار و مدفوع
رفتارشناسی تولیدمثل در شترمرغ
تعیین قلمرو و آشیانه سازی شترمرغ ها در شرایط طبیعی
رفتار جفت گیری شترمرغ
رفتارهای تولیدمثلی ناخوشایند در شترمرغ
لانه سازی شترمرغ ها در مزرعه
رفتار شناسی جوجه شترمرغ
جوجه های شترمرغ در طول روز چه کارهایی انجام می دهند
ترس جوجه
خوراک خوردن
اقلام خوراکی مورد علاقه
مکان و نحوه خوراک دادن
رنگ مورد علاقه
سنگ ریزه
روابط اجتماعی
رفتارهای غیر معمول
نوک زدن به پرندگان دیگر
نوک زدن به اشیاء غیر خوراکی
مدفوع خواری

فصل پنجم – جوجه کشی شترمرغ

ساختار و شکل گیری تخم
پوسته تخم
ساختار
نفوذپذیری پوسته تخم
عملیات قبل از جوجه کشی در شترمرغ
آماده سازی سالن و تجهیزات جوجه کشی
کالیبراسیون دستگاه جوجه کشی
انتخاب دستگاه جوجه کشی
تعیین ظرفیت دستگاه جوجه کشی
نحوه جمع آوری تخم
روش های ضدعفونی تخم
شستشوی تخم
دوددهی با فرمالین و پرمنگنات پتاسیم
اشعه ماوراء بنفش
اسپری کردن
گاز ازن
تشخیص کیسه هوایی
نگهداری تخم
پیش گرم نمودن تخم ها
شرایط سالن جوجه کشی
عوامل موثر در جوجه کشی شترمرغ
حرارت و رطوبت دستگاه جوجه کشی
چرخش
کندلینگ
انتقال تخم به دستگاه هچر
برخی وقایع مهم در اواخر دوران جوجه کشی
بعد از هچ

فصل ششم – ساختمان و تاسیسات پرورش شترمرغ

انواع مزارع پرورشی شترمرغ
مزارع پرواری تک سنی
مزارع پروراری چندسنی
مزارع مولد
مزارع توام (مولد به همراه گله پرواری)
ساختمان های پرورشی
مشخصات سالن پرورش جوجه (تولد تا ۱ ماهگی)
سالن پرورش جوجه از یک تا ۳ ماهگی
تاسیسات پرواربندی (از سه ماهگی تا سن کشتار)
تاسیسات پرورش مولدین
سایر ساختمان ها
انبار مواد خوراکی و تهیه خوراک
انبار علوفه
انبار لوازم و تجهیزات
الف- قرنطینه
ب- ساختمان و تاسیسات قرنطینه دام
بیمارستان
اتاق کالبد گشایی و آزمایشگاه
کوره لاشه سوز و چاه دفن تلفات
اتاق خدمات (اتاق سرویس)
اتاق کارگران و کارکنان
اتاق مدیریت
اتاق نگهبانی
حصار

فصل هفتم – پرورش جوجه شترمرغ

خرید جوجه سالم برای پرورش
آمادگی سالن پروش جوجه قبل از شروع جوجه کشی و هچ
کارگران
شرایط محیطی پرورشگاه
درجه حرارت
رطوبت
تهویه
روشنایی
سر و صدا
پرورش جوجه از یک ماهگی تا سه ماهگی

فصل هشتم – پرورش شترمرغ مولد

سن بلوغ
تفاوت شترمرغ نر و ماده
ترکیب گله مولدین
فصول تولید مثلی
مدیریت مولدین در فصل استراحت
چه کارهایی باید در فصل استراحت انجام دهید
الف- جیره خود را بلافاصله از جیره تولید به جیره استراحت تغییر دهید
ب- مبارزه با انگل های داخلی
پ- مبارزه با انگل های خارجی
ت- واکسیناسیون گله علیه نیوکاسل و آنفولانزا
ث- پرکنی
ج- جابجایی و جایگزینی
چ- درمان پرندگان بیمار
ح- خرید پرنده
خ- شناسایی پرندگان حذفی
د- گله جایگزین
ذ- تعویض بستر مولدین
فلاشینگ
مدیریت شترمرغ های مولد در فصل تولید

فصل نهم – تغذیه شترمرغ

احتیاجات غذائی
پرندگان مولد
احتیاجات پروتئین و اسیدهای آمینه
احتیاجات مواد معدنی و ویتامینها
احتیاجات آب
تهیه خوراک
روش های تغذیه
چرای مرتعی در سیستم باز و نیمه باز
عوامل تاثیرگذار بر مصرف خوراک
مدیریت خوراک و آب
نوع سیستم نگهداری و پرورش
جذب آب و خوراک
فضای خوراک دهی
زمان و شرایط خوراک دهی
کیفیت آب و خوراک
مکمل غذائی
مدیریت تغذیه جوجه شترمرغ
مدیریت تغذیه مولدین
تغذیه دوره استراحت
تغذیه دوره فلاشینگ
تغذیه دوره تخمگذاری (تولید)
روش های خوراک دهی مولدین
خوراک دهی به روش آزاد
روش محدویت غذایی
توصیه هایی در خصوص مدیریت تغذیه مولدین
آب آشامیدنی
کیفیت آب مصرفی
مواد جامد محلول آب
سختی آب
هدایت الکتریکی
سولفات ها
آهن
منگنز
نیترات ها
میکروارگانیسم ها
اسیدتیه آب
کلریدها
فسفات
حشره کش ها و علف کش ها
آزمایش آب
روش نمونه برداری از آب
سایر نکات کار

فصل دهم – بهداشت و بیماری ها

بیماری های چند عاملی
عفونت و عدم جذب کیسه زرده
انتریت
توقف حرکات سنگدان
انباشتگی
بد شکلی های پا
بیماری های تنفسی
عفونت های باکتریایی
باکتری های گرم منفی
کلستریدیوم ها
مایکوباکتریوز
مگاباکتریو
سایر عفونت های باکتریایی
عفونتهای قارچی
درماتیت
عفونت های قارچی دستگاه تنفس
عفونت های قارچی دستگاه گوارش
بیماری های ویروسی
نیوکاسل
آنفولانزای پرندگان
تب هموراژیک کریمه کنگو
سایر ویروس ها
بیماری های تغذیه ای
کمبودها و عدم توازن
کلسیم/فسفر
پیکا
ویتامین E/سلنیوم
ترشح بیش از حد شیره معده

فصل یازدهم – اصول بهداشت

امنیت زیست محیطی
ظوابط فنی، بهداشتی واحدهای پرورش شتر مرغ مولد و پرواری
واکسیناسیون
نکات ضروری در انجام واکسیناسیون طیور
برنامه های واکسیناسیون
مقید کردن و انتقال
معاینه شترمرغ ها
حمل و نقل

فصل دوازدهم – محصولات شترمرغ

گوشت
پوست
اندازه پوست
توسعه فولیکول ها و تاثیر آن بر روی کیفیت پوست
پوست کنی
طرح خط برش و برش پوست
نحوه شستشو و نگهداری پوست
برش ساق پاها
طریقه صحیح نمک سود کردن پوست
پر
انواع پر
پرکنی و روش های آن در شترمرغ
زمان انجام پرکنی
پرکنی در مزارع پرواربندی
پرکنی در مزارع مولدین
تخم شترمرغ
روغن شترمرغ

فهرست منابع

افزودن به سبد خرید

مطالعه بیشتر

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.