جزوه و سوالات اصول تنظیم و کنترل بودجه دولتی

جزوه و سوالات اصول تنظیم و کنترل بودجه دولتی
نوع فایل
pdf+word
حجم فایل
نویسنده
دسته بندی
5,900 تومان

توضیحات فایل:

جزوه و سوالات اصول تنظیم و کنترل بودجه دولتی

دانشجویان و کاربران گرامی ،محتوای این فایل کامل ترین جزوه و خلاصه کتاب اصول تنظیم و کنترل بودجه دولتی بهمراه نمونه سوالات اصول و مبانی تنظیم بودجه دولتی می باشد که با فرمت پی دی اف و ورد تهیه و تدوین گردیده است .در صورت تمایل می توانید این محصول ارزشمند را از سایت خریداری و دانلود نمائید.

فصول خلاصه کتاب اصول تنظیم و کنترل بودجه دولتی:

فصل اول:ماهیت و تعاریف برنامه ریزی و انواع آن

فصل دوم:کلیات مفاهیم و تعاریف بودجه

فصل سوم:اصول بودجه

فصل چهارم:سیکل بودجه و سازمان های بودجه ای

فصل پنجم:ابعاد بودجه ریزی

فصل ششم:نقش بودجه در اقتصاد

فصل هفتم:بودجه شرکت های دولتی

فصل هشتم:مشکلات تنظیم بودجه دولت

بخشی از سوالات:

۱-ریشه لغوی بودجه را بیان کنید.

از نظر لغوی بودجه از واژه بوژت (bougette) که در زبان فارسی معنی کیف دارد گرفته شده است.وجه تسمیه آن چنین است که وزیر دارایی وقت فرانسه سند دخل و خرج سالانه دولت را در داخل کیفی برای تصویب به مجلس حمل میکرده واین سند به عنوان همان کیف نامیده شده وباقی مانده است.

۲-فلسفه وجودی بودجه را شرح دهید.

پیدایش بودجه ناشی از وجود دو واقعیت در جهان هستی است. این واقعیتها عبارتند از محدود بودن امکانات و منابع موجود در طبیعت از یک سو و نامحدود بودن نیازها و خواسته ای انسان از سوی دیگر. بنابراین درجوامع بشری همواره خواسته ها وسیع تر ازامکانات ومصارف بیشتر از منابع بوده وهست (مصارف>منابع).

۳-رابطه بودجه را با دولت توضیح دهید.

دولت بطور معمول به دو مفهوم بکار می رود.یکی به معنای محدود که قوه مجریه راشامل می شود و دیگری به معنای وسیع کلمه که کلیه ارکان حکومت یعنی هر سه قوه (مجریه مقننه و قضائیه) را دربرمی گیرد.باوجود اینکه قوه مجریه مسئول تهیه و تنظیم واجرای بودجه مربوط به دستگاه های اجرائی خویش است لکن دخل و خرج کلیه ارکان حکومت را نیز دربودجه تنظیمی می گنجاند و مجموعه کلی تری را به عنوان بودجه کل کشور (شامل بودجه دستگاه رهبری و قوای سه گانه ) تهیه و به تصویب مجلس می رساند.

دولت که از سوی جامعه مسئولیت اداره امور عمومی راه برعهده دارد برای ایفای مسئولیت خود نیازمند منابع مالی است و قوانین موضوعه اجازه کسب درآمد را از منابع معین و به میزان محدود به وی داده است.لکن دولت برای به مصرف رساندن درآمدهای وصولی اختیارات نامحدود ندارد بلکه مقدار ومحل خرج آن ها را قانون بودجه مشخص می کند.بنابراین دولت موظف است هرسال ازطریق به تصویب رساندن لایحه بودجه کل کشور اجازه مجلس را نسبت به هزینه کردن درآمدهای پیش بینی شده اخذ نماید.

مطالعه بیشتر